Treo

Tröttheten och trycket i huvudet är påfrestande. Jag är trött men de snurrar i huvudet! Treo lättar trycket och hjälper. Även ett ökat sug för socker och snabbmat lockar och lindrar tillfälligt.

Attacker

Kroppen lever sitt egna liv. Jag vaknar ofta väldigt plötsligt på nätterna flera gånger per natt. Känslan känner jag igen då nästan samma plötsliga rus kommer på dagen. 

Mina svagheter

Allt eller inget
När energin och motivationen finns är det 200% all in. Blir manisk, svårt att stoppa. Kan inte tänka på annat. 

Kör ofta igång så hårt att jag kör slut på mig. Orkar inte avsluta. Blev för rörigt att avsluta,vet inte vart jag ska börja. 

Är av eller på med allt ifrån sysslor, aktiviteter,intressen eller vänner. 
Det gör mig oberäkning. 

Är inpulvis
Det är bara och köra
Handlar först tänker efter
Det leder till onödiga kostnader, dåliga beslut och ångest

Har svårt att hålla fokus på vad jag ska göra. 
Jag ser startlinjen och målet men vägen där emellan är rörig och jag distraheras hela tiden.

Svårt att kommunicera i sällskap med fler än en person. Hänger då inte med i samtal.

Är känslig för ljud och intryck. Det stressar mig och tar fokus ifrån det jag ska göra. Men jag anstränger mig så att bibehålla fokusen på vad jag gör men distraherad av min omgivning. De gör mig stressad och irriterad. 

Lättväckt eller totaldäckad 
Börjat använda öronproppar

Glömmer saker fast jag skrivit upp de på massa ställen
Glömmer kolla min kom ihåglista
Upplevs förvirrad och snurrig


Verktyg

Fungerar inte när ångesten och stressen är stark. Jag blir blockerad av mina känslor. Jag slutar höra, ibland handlingsförlamad. Är det tyst hör jag mina tankar. Minsta negativ tanke då och ångesten ökar! Jag får panik av mina känslor och flyltkänslorna påtagliga men jag hittar ingen lösning som hjälper. Jag försöker avleda tankarna genom handling, tv och podd. Blir illamående, yr, får ont i magen,blir arg, tänker oklart osv.

Ångest

Dagar av ångest, extremt högt flöde av tankar och extremsvårt att slappna av. Det ligger som ett moln över mig. Hur dagen är spelar ingen roll för minsta lilla fixar jag inte. Jag mår dåligt! Jag är arg, stressad, ångestladdat och tänder till för ingenting. Ostabil och oberäknig. De gör mig arg på mig själv,ledsen och sårbar. Verktygen har inte hjälpt mig nu. Jag kan inte ta in vad som sägs och fast jag pausar är ångesten och stressen där. Den pausar kanske för stunden men kommer tillbaka med desamma! Ibland starkare. Va De de för fel på mig? 

I sociala situationer

Ständig rörelse! Ligger i sängen, slår rytmiskt ihop fötterna, öronproppar i för att slippa höra på ljuden av min familj i vardagsrummet. Distraherar mina tankar med mobilen!

Jag vill säga och skriva så mkt och vill kräks ut allt i en och samma boll. Stressande att berätta något. Svårt att hitta rätt formulering, rätt ord och sätt att säga de. Pratar ofta för fort och formulerar mig fel då de går för snabbt. De blir till ett socialt handikapp. Jag är social och älskar att ha kontakt med människor men jag är rädd att bli missförstådd. Över förklarar och söker mycket bekräftelse i om jag blir förstådd på rätt sätt. För jag är van vid att de blir fel när jag uttrycker mig. 
Ofta säger jag också saker jag inte menar och vill ta tillbaka saker jag sagt och gjort. Jag är impulsiv och snabb. Orkar inte heller lyssna klart när andra pratar och avbryter innan meningen är slut. Jag förstår vad de ska säga och svarar innan de hinner berätta klart. De gör mig otrevlig. De är ju något jag ser att jag gör,men oftast efteråt. Och då får jag ångest över hur de upplevde mig. I samtal tänker jag va tyst va tyst va tyst avbryt inte avbryt inte avbryt inte så mycket att jag inte har lyssnat på vad de har sagt. Jag har svårt att hänga med i samtal när de är många som pratar, de blir för mycket intryck. De gör att jag inte förstår vad de säger och jag framstår som lite dum. Jag brukar då bli skrattar åt och ibland skojjar vi med varandra att jag är blondie. Men jag fixar inte att hänga med och vill ofta få saker förklarar för mig många gånger och tydliggöra saker. Jag förstår bäst när man visar då fattar jag direkt. Jag nedvärderar mig själv för att jag inte fixar saker jag upplever att ändra fixar. Jag känner mig dum. De gör mig ledsen. 

Panik

Kaos inuti! Stress och panikkänslor och på gränsen till ett hysteriskt anfall! Why? Varför är jag sååå stressad. Vad stressar jag till? Andas! Känslan sitter i mig mage, mina axlar, mina käkar! 
Vad trigga igång stressen? Under 20 minuter har jag triggat igång en enorm stress inom mig. 
Min 2-åring stressar skiten ur mig. Och stressen gör mig arg och konsekvenserna blir att jag har svårt att hantera situationer som uppstår. Viktor får ta över och jag vill fly. När Viktor inte är hemma resulterar de i att anfallet av stressen spelas ut. 
När min 2åring springer runt, jagar hunden, hunden skäller, min lilla missnöjd där han är, maten står på spisen och jag ska ha koll på de, min sambo säger till Ebbe och Ebbe inte lyssnar. Alla ljud och händelser runt mig får man så stressad och full av ångest att flyktkänslan tar i överhand och alla verktyg jag har men då inte kan använda då stressen är så strk att jag blir handlingsförlamad. Intrycken blir för många och jag blir arg. 
Jag vill ta några andetag, agera så som jag vill agera men de är stopp. Kroppen är som en knuten näve! Vad ska jag göra då??




Korten på bordet

Jag har fått nya och stärkare perspektiv efter dagens samtal. 
Jag måste låta mig göra fel och säga fel. Jag är i en process ifrån beteende jag inte vill ha. Man förändras inte över en natt.
En anledning till min prestige är kanske för jag är rädd att mina barn ska dömma mig så som jag dömmer mina föräldrar efter mina svåra upplevelser. Idag gjorde jag min läxa och lyssna på compassionappen, omförlåtelse. De va riktigt svårt att ta till mig. Min kropp och psyke fick nästan panik och ville stänga av. Men jag sa -stopp! Våga lyssna! De var riktigt jobbigt men efteråt känner jag ändå att jag förstår mig själv mer. Varför jag är som jag är. Jag måste ha tålamod i min process att läka och utvecklas. Jag borde också öva mer på att förlåta de förflutna för att ge mer utrymme för positivt i framtiden♡ 


Ps Så tacksam för Marias hjälp! Så jävla tacksam över den absolut finaste familjen man ja ha! En helt underbart tålmodig sambo och två helt underbara barn!Jag älskar er!!!

Ont i magen

Självkänslan-fritt fall!
Minsta snedsteg och jag sänker mig till botten! Blev lite fel när jag kom hem på alla hjärtansdag och Viktor ordnat fint vin och min bästa choklad! Jag reagera positivt och blev glad för chokladen! Så fråga ja men köpte du vinet idag!?De behövde du ju inte! Vi har väl massa vin! Mamma var med och sa till mig på ett lättsamt sätt att ja är otacksam som säger så! Och de blir som en kniv i hjärtat på mig! Bara jag tänker på att de va så jag reagerade på de fina Viktor ordnat till mig blir jag ledsen!! Jag skämt så! Känner mig så fruktansvärt fel och de smittar av sig på andra saker. Min roll som mamma känns nu efter de inte heller bra och jag tänker att jag inte förtjänar så fina barn som jag har och så fin sambo! Att de bara står ut med mig! Och så vidare! Det sitter kvar i bröstet och jag har svårt att komma över de. 

Saker jag inte tycker om jag säger och gör

När Ebbe gör dumheter och jag inte vet hur jag ska hantera de rotar jag i ryggsäcken. Något poppar upp som inte kommer ifrån mig själv. Igår tog jag Ebbe i örat. Inte hårt bara för att markera att ny räcker de. Han blev ledsen men när han sluta va ledsen reflektera han över situationen. Han förstod de han gjorde va fel. Men jag vill inte ta i örat. Jag tycker de är en otrevlig sak att göra. Jag mår inte bra av de. Och idag hota jag med att göra de om han inte sluta. De kändes inte heller bra. Igår tjabba jag på Viktor om att han aldrig tar initiativ. Kändes inte heller bra. När gör och säger jag sånna saker!?När jag inte är harmonisk. När jag är stressad. Jag kan hantera de bättre om jag är mindre stressad o pressad. Jag kan ju säga till Viktor att vi kanske ska fundera på att påbörja vinden. Istället för att lägga de på honom allt ihop! 
istället för att va så uppe i värv med Ebbe måste jag förebygga att jag inte blir så stressad att jag inte vet vad jag ska göra. Hade jag varit lugnare i mig själv hade jag hanterat de bättre! 

Uppdatering

Igår hade jag olustiga känslor i kroppen hela dagen. Vissa dagar känner jag mig mer sårbar och skör. Därmed mer mottaglig för att absorbera sånt som gör mig mer orolig och ångestfylld. Hela dagen sög jag åt mig negativ energi. Samlade på mig och på kvällen hade jag ont i magen. Jag bestämde mig för att sitta helt tyst och ensam och lyssna på ångesten jag kände. Då handlade oron om Ebbes förskola. Oroar mig för att den inte är r
tillräckligt bra för min Ebbe och det handla om att vi måste påbörja vinden och trädgården. Viktor satt och ville lyssna och de slutar med att jag tjabbar på Viktor om att han aldrig tar egna initiativ som gör att vi kommer frammåt i processen  i hemmet. Tömde jag bägaren av att berätta om min oro? Nej, efteråt var jag mer orolig och ännu ett problem dök upp. Viktor gör aldrig något. 

Idag känner jag ett tryck in huvudet. Förmiddagen var intensiv och min kropp och mitt huvud är trött. Jag ligger i sängen och tänker på allt som susar i mitt huvud. Jag letar efter fakta. Sånt som ska hjälpa mig i min förändringsfas. Jag är i en kokong och när jag är färdig i den processen ska jag komma ut som en färdig fjäril. Hur mår jag? Mitt huvud blir makalöst trött av min lilla förändring och utveckligsprocess. Min kropp lika så. Leder det till ett gott resultat och måste jag blomma ut så snabbt!? Om jag accepterar vem jag är nu? Vad kan jag göra nu för att vara den bästa av mig själv?

Se vad som finns framför mig, vad är nära tillhands som ger mig själv och min familj något!? De små sakerna i vardagen! Jag svävar lätt iväg både i handling och i tanke. Jag har inte heller gjort min läxa. Kanske jag behövde komma fram till detta nu för att förstå värdet i den läxa jag fick av Maria. Avslappningsövningarna och de små målen. De hjälper mig säkert att utvecklas fram i det jag vill. Istället för att rota i allt som ska bli bättre på en och samma gång. En liten sak i taget. Och under tiden vara här och nu och komma ihåg att vara nära mig själv!