Mode

Fantastisk dag! Frukost med Mikaela och lina tillsammans med våra barn. Solen har strålat och mamma har hjälp till med trolle. Jag har orkar rida ut alla stormarna och varit en mamma med ork. Övar mig o att stoppa mig själv när jag märker jag följer med strömmen som strömmar igenom min kropp. En sak i taget. Nu är det här jag plockar undan. Inte över allt. Nu ska jag vila. Även om jag inte somnar är de bättre än inget. Myst i soffan med chark och vin när ungarna sover. Jag älskar mina barn så jävla mycket! Dom är de sötaste och bästa som finns! 

Ork och oro

I natt sov jag dåligt med Alve brevid mig mest hela natten. Några tung timmar igår em satte avtryck i kroppen. Vaknade med spänningar och huvudvärk. En Treo och huvudvärken släppte. Dagens känns lång och dyster. Klockan är bara 13. Lunchen hos Lina orka jag inte med och att vara hemma ensam orkeslös men rastlös ger mig lite ont i magen. Känns som ångesten sitter i magen och bröstet på mig. De är lätt att rota fram problem som finns runt mig. Sak på sak. Precis som att de är därför jag inte mår bra inuti. Fast problemen är små och som jag annars egentligen inte skulle se som problem. Känner mig nere. Ångest. Skulle jag bli utsatt för press nu skulle ångesten ta sig ut i tråkigt agerande utåt. Ilska och negativitet. Jag vill egentligen vara själv nu. Helt och hållet. 

Dåligt humör

Min frustration tar över mitt förstånd. Kan inte kontrollera mig fast jag vet bättre. Viktor kommer hem ifrån jobb. Han har varit i stan och bytt in julklappen till något som inte passar mig. Detta stör tydligen mig så mycket att jag måste slänga med ord som fula, fyfan va onödigt och hade jag aldrig köpt. Jag säger till honom att jag hör mig själv och önska de blev osagt. Självklart är de kanon han åkte och fixa de och sen fick ju han för en gång skull välja något han tyckte om. Det är ju inte konstigt han inte vågar ta egna beslut och va trygg i de när han undrar vad han kommer få höra om alla fel han gjort i att ta de beslutet. Varför säger jag de jag tänker fast jag vet att de är fel? Jag vet hur de får han att känna. Och jag själv tycker inte heller de känns bra. 
Just nu känner jag mig ledsen över de. Gick undan för mig själv i rädsla att något mer ska komma ur min mun. Och att jag o Ebbe ska börja bråka då hans höga energi blir ohanterligt för mig när jag mår som jag gör i stunden.
Jag var nog på dåligt humör redan innan han kom. Trött och irriterad på Ebbe enormt höga energiflöde. Överflöd av energi. Precis som de ska vara ibland när man är barn. Högljudd och lite fulifan som man säger. Är överallt och ingenstans. Häller ut alla sina leksaker. Kastar med saker. Drar i mina kläder och hänger som en igen på mig. Nu när jag sitter själv och funderar... funderar jag på Ebbe beteende. Han har varit på förskolan. När han kom hem med mormor fikade vi och lekte. Tv:n har också ner eller mindre varit på sen han kom hem. Flödat med olika program som ska tittas på för att få till lite lugn hemma. Detta ogillar jag. Han har svårt att sysselsätta sig själv. Går inte undan själv och leker utan bara fokus om vi är med. Tar fram och tar fram. Är duktig på att plocka undan efter sig med oss närvarande i leken. Ebbe är en skötsam otroligt lekfull kille. Detta som händer känns egentligen helt naturligt i hans ålder. Intrycken från tv tror jag kan bli överflöd av intryck. Tar fokus ifrån leksaker han annars kunnat sysselsätta sig med. Dagen  börjar gå mot sitt slut och han är säkert trött efter en hel dag med olika aktiviteter. Det börjar också bli dags att äta och god energi behövs fyllas på i tanken. 

Jag själv, trött och vill ha lite lugnt. Försöker få se lugnt genom att starta tvn men för den delen varit på hela dagen och färmodigen inte lockar mer. Min dåliga energi smittar kanske också av sig. Varit ute och gått en längre runda med trolle och benen blivit fulla med kliande utslag som också irriterade mig. Jag är även hungrig och skulle gärna vilja börja med maten men istället tar Ebbe över fokuset genom att dra i mig och göra skit. 

Viktor kommer hem från en lång dag på arbetet. Vet att min ork är klen och ett stort lass kommer dras av honom. Han står i arbetskläder och lagar mat till familjen. Familjen som välkomnat honom hem med först tråkigt bemötande av mamman som för den delen helt gått i väg och lämnat honom med allt. Och Ebbe med ett inte så be humör och hittar på olämligheter och skrik. Alve han är mest snäll och observerar med pratar lite för att göra sig hörd i röran. 

Blir ledsen av de här. 
Komma ur detta!? Starta avslappningsmusik? Ta fram något till Ebbe att pyssla med. Ignorera hans hyss!? 


Utbränd

Efter nyår sa huvudet stopp. Jag bara kör och stressar och skyndar. Pressar mig själv. Nu vila. Nya mål. Jag får laga mig själv sen.