reflektion

Saker som jag tänkter på som stressar
  • Sälja gåstolen
  • För undan i förrådet 
  • få undan tvätten 
  • Städa och göra rent
  • Gå igenom och betala räkningar
  • Kontakta en jurist för att skriva ordning viktiga papper
  • Vara med varsam med pengarna denna månaden
  • Att vi inte har tillräckligt med sommarkläder till barnen
  • Att jag själv behöver mer sommarkläder
  • Att Ebbe och Alve behöver sandaler
  • Oro över att jag är stressad och att jag har mycket ångest
  • Funderar om det är p pillerna eller min omgivning eller är min förmåga att hantera vardagen
  • Jag tänker att vardagen är okomplicerad att jag borde klara av de bättre
  • Att vi ska se över vad du har hemma och vad du kan laga för god mat denna månaden
  •  att vi måste göra rent bilen invändigt och utvändigt och göra rent vagnen och köpa dyna till Alve
  • Ur att jag har mycket ska komma ihåg



Kom ihåg

Min inställning till min vardag och Framtid påverka med mig här och nu. Vilka val kan jag påverka just nu och inom en timme Och just idag. Vad är viktigt just nu i stunden. Jag behöver lära mig att ha tålamod med saker och ting Jag vill verkställa till exempel saker som berör vårt hem. Jag vill påminna mig själv om att få gjort ett garage inte det är något jag kan påverka just nu. Det viktigaste i livet är är barnen, min sambo, min hund och jag själv. Om vi bara lever en gång är inte det viktigaste materiella ting vi har runt omkring oss. Vi har mycket att klara oss oftast på det vi har. Ibland underlätta livet genom att Vi har saker som hjälper oss i vardagen. Om jag kommer på något vi behöver ville ställa mig frågan om det är prioritet just nu i denna stunden prioritet just denna veckan eller kan det Vänta. Kan jag en annan dag. Att ha tålamod skulle innebära för mig att att jag stressa mindre. Att jag skulle må bättre det att jag skulle se det Jag har framför mig just nu och det som är viktigt just nu. Jag måste våga tro på att att saker och ting löser sig Det kommer att bli bra och jag kommer må bra och inte må så här för alltid.
 Idag har jag jag gjort olika val som påverkat min vardag till de bättre. När jag var trött och bara ville vila inte göra någonting att ligga med telefonen visste jag att att det inte skulle göra med piggare det skulle innebära att stök att fortsätta vara i köket och de Kom ge mig ångest jag fick bort sakerna i köket jag kunde förbereda en middag det kvällen en som gjorde att jag slapp stressa med mat till barnen på kvällen allting var klart det gjorde också att det var mycket lättare att plocka undan kvällsmaten och och gjorde att att det så snyggt ut vilket jag mår bra av jag kunde koncentrera mig på barnen och att de fick en lugn mysig kväll och jag kunde njuta Jag har också haft tålamod med Ebbe fått låta han vara i dom känslorna han får jag varit tillåtande förstående att hjälpa han sätta ord på det han tycker känns svårt Jag har hjälpt honom hitta lösningar att trösta att när det är jobbigt de har gjort honom Trygg mindre ledsen och blivit glad snabbare Det gör han en känsla av att jag förstår finns där och det gör honom Trygg de skapar också fina band och stark kärlek vilket jag tycker är det viktigaste i livet Alve har har varit glad för mycket kärlek mycket behövs och omsorg Hon har varit ledsen har tröstat honom att gett honom vad han behöver just nu Han har svårare att somna och har svårt att att somna själv i sängen Jag har legat bredvid honom och funnits där så han kunde somna trggt. Med det sagt vill jag påminna mig själv om att fast att jag känner ångest och stress lyckas jag göra val som om jag inte trodde att jag inte kan om jag trött och stressad och ångest Jag har kunnat vara en bra mamma ändån och kunnat klara av att göra sysslor hemma så svåra när jag är trött för mig innebär det att att det går framåt och det kommer att bli bra.

Ångest

Den bara finns där och biter sig fast i mig. Livet känns svårt, otroligt tungt och gör mig ledsen. Jag försöker tänka på vad Maria sagt som ska hjälpa mig i sånna stunder. Men jag kommer inte ihåg. Känns som jag aldrig ska komma ur denna obehagliga situation jag befinner mig i. 

Jag vill påminna mig själv om att allt kommer att bli bra. Sakerna jag vill få gjorda här hemma kommer att bli gjorda! Låt de bara få bara. De är inte viktigt nu. 
Jag får lov att känna som jag känner. Va snäll mot mig själv. Va snäll mot Viktor. Vi båda kämpar. Om 6 månader är saker inte som nu. Vi kämpar och har båda svårt. Vi sla bara fortsätta ta dagen som den kommer. Ta hand om oss själva! Vi är kämpar!